Кметът Грозев посрещна гордостта на новозагорци

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев посрещна днес новозагорската надежда Константин Михайлов. Преди седмица 16-годишният младеж се завърна от Световно първенство по муай тай в Тайланд, закичен със сребърен медал. Той е първият българин, който на тази крехка възраст има възможността да представи страната ни на подобен световен форум.
Възпитаник на новозагорския спортен клуб „Прайд енд глори 2001”, Константин има вече зад гърба си множество престижни титли и медали от Държавни първенства и спортни прояви. Добрата дисциплина, спортсменският дух и прекрасната подготовка, които представя, той получава от своя треньор Иван Иванов. „Константин е гордост не само за Нова Загора, а за цяла България” – споделя щастливият треньор.
Само крачка дели новозагорския юноша от титлата в категория 57 кг след изиграни 3 срещи, в които буквално „минава” през своите опоненти, на финала излиза срещу силен узбекистанец и успява да извоюва с достойнство среброто. Превръща се и в любимец на тайландската публика – родината на този спорт.
„Щастлив съм, че от новата Спортна зала в града вече излиза и първият световен вицешампион” – споделя кметът Грозев. „Радвам се, че в Нова Загора има талантливи деца, които с всеобщи усилия успяват да реализират мечтите си и да постигат такива резултати”. Градоначалникът връчи на вицешампиона и на неговия треньор символични подаръци за спомен от гостуването им при него. Пожела им да достигат нови върхове и благодари на родителите на момчето за полаганите грижи, спомогнали за изграждането му като личност.