Тържество по повод националния празник на Република България в НУ „Л. Каравелов“ гр. Нова Загора

НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора отбеляза националния празник на Република България на 29 февруари 2024 г. с общоучилищно тържество.  Официални гости бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметовете Нина Генчева, Иванка Михова и Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев, детската писателка д-р Данева, новозагорската художничка Дарена Захариева и др.
След тържественото внасяне на знамето на НУ „Л. Каравелов“, в салона прозвуча химнът на училището, в изпълнение на малките каравеловчета. Той постави началото на един красив национален празник, богат на песни, танци и стихове, изпълнени от възпитаници на училището. Пъстрите народни носии и  четническото облекло на децата от ДК „Млад родолюбец“ пренесоха присъстващите в атмосферата на далечния 3 март 1978 г. – рождения ден на свободата.
Директорът Пенка Кàлина  се обърна с тържествено слово по официалния повод.  „На трети март преди 146 години възкръсва България“, каза тя и призова със свеждане на глави да се отдаде почит на всички мъченици, книжовници и герои, посветили се на отвоюването на свободата.
Г-жа Кàлина обяви, че училището има двоен повод да празнува. То може да се похвали с реновиран етнографски кът, който е създаден с много голямо желание и предстои да бъде открит. Като признание за вложения труд, директорът Пенка  Кàлина връчи благодарствени адреси и цветя на художничката Дарена Захариева  и на учителя по родолюбие Нели Енева, изказа благодарност и на всички, които са допринесли за оформянето на новата придобивка.
Официалните гости бяха поканени на втория етаж, за да разгледат новия кът. С прерязването на трикольорната лентичка от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, директорът Пенка Калина и Дарена Захариева, поредната родолюбива инициатива на НУ „Л. Каравелов“  беше открита официално.