В навечерието на 24 май с. Радево отбеляза своя празник

Красива и празнична беше вечерта на 23 май 2023 г. в село Радево. Площадът беше озвучен, а кметският наместник Росица Недялкова посрещна кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев, секретаря на Общината Ангел Стойчев, общински съветници и кметове на населени места, за да отбележат заедно празника на селото. Той се чества на най-личната за българите дата – 24 май и в навечерието й радевци го почетоха с тържествен концерт. Г-жа Недялкова приветства събралите се по празничния повод.
Кметът на Общината Галя Захариева също поднесе своите благопожелания. „Красивата природа, здравите традиции и работливите хора са в сърцето на Вашето село. Затова и името му е такова – Радево, от радост.“ – се казваше в поздравителния адрес, който тя връчи и пожела на жителите на селото и близките им „с радост да изживяват делниците и празниците си, с радост да посрещат близките и приятелите си.“
Вечерта изпъстриха и приятелите на с. Радево - танцьорите от ТШ „All steps – Всички Стъпки“, гр. Нова Загора с ръководители Павлина и Стоян Петрови,  Клуб по спортни танци „Яница – Т.А.“ с ръководител Йордан Йорданов, Танцов дует  Йоана Красимирова и Свилен Динев при НЧ , „Христо Ботев 1920“,  с. Млекарево и момичетата от ОШИ „Илия Аврамов“, клас „народно пеене“ с ръководител Велина Стайкова - Мартина Иванова, Дария Господинова, Деница Костова, Анета Господинова, Елена Колева.
Със своите  изпълнения те внесоха много жизнерадост и усмихваха присъстващите в навечерието на истинския празник - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.