Покана за отбелязване на 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Уважаеми жители на Община Нова Загора,
на прага сме на най-красивия пролетен празник на духовността и красотата – 24 май, Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Тази дата запалва в сърцата на всички ни скъпи спомени и гордост от принадлежността ни към нашия български народ. Нова Загора няма търпение да чуе химна на просветата „Върви народе възродени!“.
Общинското ръководство и тази година организира поредица от събития, за да почете солунските братя Кирил и Методий и хората на духа – учители, творци, радетели на културата, книжовността и науката. От 10:30 часа празнично шествие на площада ще събере техни представители. На най-личния ден с тържествена церемония ще бъдат връчени награди – медали за особени постижения в областта на просветата и културата и Почетни плакети на завършващите с пълно отличие средното си образование. В случай на неблагоприятни метеорологични условия, тържественото награждаване ще се проведе в театралния салон на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ от 10:30 ч.
Вечерта, по традиция, от 18:30 ч., ще пожелаем „На добър час!“ на зрелостниците – възпитаниците на средните училища, които ще преминат по червения килим на площада.
Каним Ви да споделим емоциите от празника, да изкажем заедно уважението си към тези, които имат професионален празник и да изпратим с аплодисменти бъдещето на Нова Загора в техния нов път в живота.