Баба Марта и нейните малки помощници закичиха новозагорци за здраве

Дългоочакван и обичан от всички е първият ден на март. Той предвещава пролетта и възраждането на природата с красивата българска традиция за закичване с бели и червени конци за здраве и плодородие.
Усмихнати и пременени в красивите си традиционни одежди, Баба Марта и четири нейни помощници нямаха търпение да престъпят прага на Община Нова Загора рано сутринта. Нетърпелива да ги посрещне беше и  г-жа Галя Захариева – кмет на Общината.
Деца от Детска театрална филмова школа „Тракия Вижън“ към НЧ „Д. П. Сивков-1870“ и Красимира Петрова – директор на ДГ „Детство“, с. Млекарево пресъздадоха автентичността на обичая, като закичиха ръководството и служители в общинска администрация. Красиви мартеници с фигури на облечени в народни носии моми и момци и народни музикални инструменти  бяха изработени и за жителите на общината, като поздрав от името на кмета Галя Захариева и нейния екип. Баба Марта и лъчезарните й помощници продължиха своята разходка в централната част на града, за да закичат с тях новозагорци, да пожелаят здраве и да озарят с усмивките си първомартенския ден.