Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева почете работещите в читалищата по повод празника им

На 28 февруари вечерта се състоя празнична среща на читалищни дейци от Община Нова Загора, организирана за първа година от кмета на Общината Галя Захариева. В навечерието на 1 март, обявен за Ден на любителското творчество и читалищната дейност, председатели, секретари и библотекари от нашата община бяха почетени по повод своя празник. С благодарност за техния труд, г-жа Захариева подари на всяко читалище ръчно изработена летописна книга и книга за  библиотеката.
Председателите и секретарите на читалища в общината бяха уважени и от заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев и секретарят на Общината Ангел Стойчев.
„Винаги с много вълнение съм се опитвала да присъствам на всяко Ваше събитие, каза г-жа Захариева, защото знам колко истинско за вас е това преживяване и колко много се радвате да го споделите. Уверявам Ви, че не само в мое лице, но и в лицето на цялото ръководство на Общината и нейните служители, можете да откриете пълна подкрепа и съдействие!  Да си пожелаем заедно да сътворим прекрасни празници оттук нататък и още от утре да имаме неизчерпаеми моменти на вдъхновение, а ентусиазмът никога да не ни напуска.“
Бе спазена и още една българска традиция - гостите получиха и уникална мартеница, част от която са семена за засаждане - символ на живота, на знанието и духовността. Те бяха подарени лично от г-жа Захариева с послание всички да се радват на цветята, които ще разцъфнат, както се радват на плодовете на труда си.
За празничната атмосфера допринесоха всички присъстващи читалищни дейци, които със своя ентусиазъм, любов към музиката и народните традиции и отлично чувство за хумор превърнаха вечерта в истински празник на самодейността.