На Архангеловден жителите на с. Коньово празнуват своя празник

Жителите на новозагорското село Коньово отбелязаха традиционно своя празник на 8 ноември с тържество, празнична света литургия, поднасяне на цветя пред паметника на падналите за Родината от с. Коньово /1912-1918г./, празничен концерт и футболен турнир.
Гост на събитието бе кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, кметове на населени места, много жители и гости на селото. Кметът на населеното място Митко Симеонов пръв поздрави присъстващите и изрази своята радост, че отново всички са заедно на площада в Коньово. Той пожела на всички здраве и още споделени щастливи мигове.  
“Неслучайно на 8-ми ноември, когато Българската православна църква отбелязва големия християнски празник Архангеловден, Вие чествате празника на родното си село. Църквата нарича днешния ден „ден на съборното единство на ангелските чинове“, затова, по случай красивия повод, Ви пожелавам да бъдете единни, защото заедно сте силни!
Обичайте родното село, съхранявайте корените, уважавайте настоящето и работете все така всеотдайно за общото ни бъдеще!” – с тези думи кметът на общината Галя Захариева се обърна към живущите в Коньово.
Празникът продължи с изпълненията на Група за народни песни при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1922“, с ръководител Милена Иванова; малките палавници от ДГ „Веселушко“; Група за училищни песни при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководител Петя Борисова и Група за народни песни при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководител Милена Иванова.