Енчо Енчев и ДЮФА "Загорчета" са удостоени със "Златна лира" - най-високото отличие на СБМТД

Ненадминатият главен художествен ръководител и хореограф на Детско – юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета“ Енчо Енчев бе удостоен с най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Златна лира“. Престижната награда, за постигнати високи художественотворчески резултати, бе присъдена и на представителния ансамбъл на Община Нова Загора.
Удоволствието да връчи почетните отличия на г-н Енчев и  на Свилен Динев и Йоана Кирчева – солисти и представители на ДЮФА „Загорчета“, имаше кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, която изрази огромната си благодарност и гордост към новозагорските таланти, които прославят града ни и допринасят за развитието и съхранението на българския фолклор.
35 години ДЮФА „Загорчета“  съхранява и поддържа живи народните традиции и обичаи и е неотменна част от празниците в Община Нова Загора. Неотлъчно до младите изпълнители от ансамбъла е Енчо Енчев -  символ на любов към децата, отговорност пред обществеността, трудолюбие и всеотдайност. Община Нова Загора им пожела от сърце здраве и успехи, много творчески изяви и покоряване на нови върхове.