Проведе се „Вечер на изкуствата“ – награждаване на лауреатите от Осемнадесети поетичен конкурс – „Нова Загора 2022“

На 10 октомври, в Градската градина, Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков – 1870“  поднесоха на новозагорци една вълшебна „Вечер на изкуствата“ – награждаване на лауреатите от 18-ти поетичен конкурс „Нова Загора 2022“ и концерт на успели новозагорски таланти.
В красивата обстановка и топлата октомврийска вечер, жителите и гости на града бяха дошли да се докоснат до магията на музиката и поезията. В анонимна надпревара тази година се включиха 88 поети от цялата страна, доказвайки, че изкуството е необходимо и трябва да го пазим и съхраняваме. Тази година нелеката задача да оценят творбите, имаше жури в състав Мария Донева – поетеса от гр. Стара Загора, Петя Василева – Община Нова Загора и Елена Арабаджиева – НЧ „Д.П. Сивков – 1870“.
Проявата бе уважена от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, общински съветници от Общински съвет – Нова Загора, Генчо Димитров – директор на Исторически музей Нова Загора и много жители и гости на града.
За 2022 година наградата за трето място беше присъдена на Ненчо Добрев от гр. Ямбол, второ място зае Ирина Радионова от гр. Разград. С първо място в Осемнадесетия национален поетичен конкурс „Нова Загора 2022“ беше отличена Павлина Йосева от град София. Бе присъдена и Специалната наградата на кмета на община Нова Загора - на Здравка Христова от гр. Русе.  След връчването на наградата, г-жа Захариева използва възможността да благодари на всички участници и журито за това, че ни даряват с най - ценното – словото, родено от душите им.
В прекрасно съчетание с награждаването на отличените в поетичния конкурс, беше и представянето на успели новозагорски таланти, които показаха красотата на музикалните си изпълнения на всички присъстващи.
Една от младите изгряващи звезди на българската музикална сцена е Кристиана Атанасова, носител на наградата „Глас на Нова Загора“ като ученичка на Иванета Маркова в Школата по изкуства. Истинска наслада за душата бе и изпълнението на Михаела Иванова – носител на много награди и успешно концентрирана на сцената на Опера Стара Загора като солист на Симфоничния оркестър.
Новозагорският славей – Радостина Иванова, потопи публиката в красотата на българския фолклор, а за финал на прекрасното събитие, бе изпълнението на Ангел Чакъров – акордеонист на световно ниво, лауреат на редица международни и национални конкурси у нас и в чужбина.
Емоцията от прекрасните изпълнения на участниците във Вечерта на изкуствата предизвика заслужени аплодисменти и изпълни сърцата на всички с истинско удовлетворение от вълшебната сила и красота на изкуството.