Елена Арабаджиева бе избрана за личност на 2021 г.

Елена Арабаджиева бе избрана за Личност на 2021 година. Тя получи престижното отличие днес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев.
„Познавам Елена Арабаджиева от години – човек на духа и безспорен професионалист, воден от любовта към хората и българщината. В тежки години, като днешните, личности като нея са по-ценни от всякога!“, сподели кметът Николай Грозев след награждаването.
Елена Арабаджиева е секретар на НЧ „Д. П. Сивков – 1870”. Родена  в град Нова Загора и през целия си съзнателен живот работи в областта на образованието и културата в града. Завършила е Българска филология във Великотърновския университет. Приносът й към развитието на читалищната институция в последните години е несъмнен - привличането на млади и талантливи хора, присъединяване към читалищното семейство на художествени състави, работещи с изключителен професионализъм и налагащи името на Нова Загора по национални и международни сцени. По нейна инициатива градът ни се включи в инициативата „Пробуждане с хоро“, а тържествените концерти по случай Националния празник на България се очакват с вълнение.  Дългогодишен член на журито на Поетическия конкурс в града ни. С работата си винаги се е стремяла към запазване и подкрепяне на местната просветна и културна дейност и за опазването на дълговековните ни традиции. През последните две години нейната работа бе с ключова роля за поддържането на духа на новозагорци и намаляването на последиците от наложилото се социално дистанциране.