Поздрав на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев по повод 14 октомври - Петковден

Уважаеми съграждани,
Днес отново е  14 октомври,  Петковден! Денят, в който почитаме нашата небесна закрилница Света Петка Българска и отбелязваме празника на нашия град! Но днес не е просто Денят на Нова Загора! Днес е денят на нашите устои и памет, нашата история – и обща и лична, нашата надежда за бъдеще – по-добро и удовлетворяващо. Днес е нашият ден!  
Много неща се случиха през последната година – тежка пандемична обстановка, намалени бюджети и икономическа криза в редица сектори. Но въпреки това, нашата община продължава своето развитие. Изградихме нови тенис кортове, обновена бе централната алея на Градски парк, реновирахме улици в града и в малките населени места, започнахме санирането на още три жилищни блока. Продължаваме да изграждаме спортни и детски площадки, да подпомагаме работата на общинската болница и учебните заведения на територията на общината. И тази година работим усилено, за да може Нова Загора да изглежда като един съвременен и добър град за живеене! Гордост за всички новозагорци, където и да са по света.
Убеден съм, че това е верният път! Както и в това, че най-голямата ценност на един град са неговите хора – тези, които работят за общността си – творят, възпитават, лекуват, вдъхновяват. Тези, които с общи усилия, с общ ум, дух, сърце и талант ще превърнат Нова Загора в това, което искат да оставят на децата си. Защото бъдещето зависи от личния принос на всеки, от неговата гражданска ангажираност и от желанието да продължим да работим за родния си град. Само с общи усилия, със сърце за Нова Загора, можем да постигнем всичко, което искаме!
Приемете моите искрени пожелания за здраве, лично щастие и спорни начинания! Бъдете силни, радвайте се на споделеното човешко щастие и запазете място във всеки ден от календара за добри и смислени дела!
Нека Света Петка ни закриля и дава мъдрост и търпение!
Честит празник!