Проведоха се консултации за разпределяне на местата в СИК

На 6 октомври, от 16:00 часа, в залата на Общински съвет-Нова Загора, на основание чл.91 от Изборния кодекс, Решение №644-ПВР/НС от 29.09.2021 г. на ЦИК и след отправена покана на кмета на община Нова Загора Николай Грозев, се проведоха консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии на територията на общината за произвеждане на насрочените на 14 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители.
На срещата присъстваха Николай Грозев– Кмет на Община Нова Загора, Ангел Стойчев – Секретар  на Община Нова Загора, Атанас Бинев – началник-отдел „АИОН“ и представители на  парламентарно представени партии и коалиции: „Има такъв народ”, ГЕРБ–СДС, „БСП за България”, ДПС, „Демократична България”, „Изправи се! Мутри вън”. Консултациите протекоха конструктивно, в делови тон. Постигнато бе съгласие по отношение на разпределението на членовете  и на ръководния състав в 62-те секции, образувани на територията на община Нова Загора.
Кметът на общината Николай Грозев благодари на всички присъствали и призова за толерантна кампания, спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и всички противоепидемични мерки, при провеждане на изборите на 14 ноември 2021 г.