Кметът Николай Грозев призовава за спазване на противоепидемичните мерки, поради значително увеличение на случаите с коронавирусна инфекция

 Уважаеми жители на община Нова Загора,от 13 март 2020г. насам страната ни живее в извънредно положение, провокирано от мерките за борба с разпространението на COVID-19. За съжаление, ситуацията в България продължава да бъде тревожна. Според експертите навлизаме в четвърта вълна. През последните дни се отчита значително увеличение на случаите с регистрирана коронавирусна инфекция, включително и на територията на нашата община. Последната седмица заболеваемостта е над 15 души дневно, като близо 70% от диагностицираните пациенти са жители на кв. Шести в града.
Уважаеми съграждани, разбирам желанието на всеки от вас за повече социални контакти и близост с роднини и приятели. Във време на пандемия обаче, това не е разумно решение, защото така рискуваме да проиграем постигнатото в борбата с коронавируса. Каквито и мерки да налагаме, те няма да помогнат, ако не бъдат приети и спазвани от всеки от нас. Ако нямаме съзнанието и гражданската отговорност към себе си и към другите. Затова се обръщам към вас и Ви призовавам: Бъдете търпеливи и следвайте указанията на здравните органи. Бъдете бдителни и дисциплинирани! Само така можем да реагираме на идващия пик, да повлияем на неговата сила и продължителност. Всичко зависи от нас! Пазете се и бъдете здрави!