Изложба на Светлозар Недев в Нова Загора. Поредни награди за малките новозагорски художници

На 6 ноември в Художествена галерия „Руси Карабиберов” бе открита Изложба-живопис на Светлозар Недев. Майсторът на четката от Стара Загора е автор на 24 самостоятелни изложби и участник в множество художествени проекти и пленери в България и чужбина. Всички посетители на галерията имаха възможността да се насладят на неговите художествени търсения, като всяко произведение ги провокира с оригинална визия и символика от образи.
Сред присъстващите на изложбата бяха секретарят на община Нова Загора Веселина Трънова и Станимира Кънчева – началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата”. Г-жа Трънова поздрави г-н Недев и му благодари за предоставената от него възможност на новозагорци да разгледат произведенията му. От своя страна творецът изрази своята признателност за топлото посрещане и надеждата си, че творчеството му ще достави радост на публиката.
След откриването на изложбата, за пореден път бяха наградени талантливи новозагорски деца, представили се успешно и завоювали отличия на международни форуми за изобразително изкуство. От деветия международен конкурс „Да обичаме планетата Земя” в гр. Куртеа Де Аргис, Румъния награди получиха: Диана Динчева, Дария Станимирова, Ивелина Колева и Иван Йорданов. Специален Диплом за преподавател бе присъден на Иван Стоянов – ХГ „Руси Карабиберов”.