Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по случай Архангеловден

Уважаеми съграждани,
Днес честваме Архангеловден.
Светецът символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта. В българската народна традиция Архангеловден се свързва с почитта към мъртвите и душата на човека. Денят на Свети Архангел Михаил е вторият по значимост есенен празник след Димитровден.
Именици са: Рангел, Ангел, Ангелина, Райчо, Райко, Рачо, Ангелинка, Рая, Гела, Михаил, Милчо, Милка, Гавраил, Радка, Райна, Огнян, Пламен, Емилия, Емил, Милена, Милан, Милана.
През 1924 г., по инициатива на софийския градоначалник - о. з. Георги Кисьов, Архангеловден е обявен и за професионален празник на българската полиция. От тогава поколения наред са дали своя принос за реда, спокойствието и сигурността на българските граждани.
Уважаеми служители на Районно полицейско управление – гр. Нова Загора,
Позволете ми да изкажа своето дълбоко признаниe към всички Вас за проявявания висок професионализъм, за усилията и всеотдайната работа в името на опазването на обществения ред и борбата с престъпността. Вярвам, че и занапред ще запазите авторитета на институцията. Сигурен съм, че ще оправдаете доверието на хората за сигурността и спокойствието на общината.
Пожелавам на всички празнуващи здраве, щастие и успехи!

Честит празник!

Кмет на община Нова Загора: Николай Грозев