Поздрав по повод 1 ноември - Деня на народните будители

Уважаеми съграждани,
Поздравяваме ви с Деня на народните будители – 1 ноември! На тази дата България отдава своето преклонение пред многобройните духовници и книжовници, които са успели да съхранят българския език и култура и са изградили най-здравите и дълбоки корени на нашата нравственост.
Нека си припомним всички светли личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен! Това са хилядите знайни и незнайни книжовници, просветители, духовници, творци, общественици, борци за свобода. На всеки от тях – поклон! Нека помним и тачим богатото си културно-историческо наследство, предадено ни от тях и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ.
Продължавайте делото на будителите, съхранявайте родолюбието, изградете мост, по който нашите деца да пренесат българщината в бъдещето.
В ден като този искаме да отправим най-искрени пожелания за здраве и благополучие и към всички журналисти. Вие, с всеотдайната си работа и труд, се превърнахте в истински будители в полза на обществото.
Честит празник на продължителите на великата традиция!
Честит празник на духовността!

 Общинско ръководство - Нова Загора