Първа копка за изграждането на "Спортен комплекс за тенис - гр. Нова Загора"

На 6 август, Преображение Господне, от 11:00 ч., се извърши символична първа копка, с която бе даден старт на проект на Община Нова Загора за изграждане на ,,Спортен комплекс за тенис - гр. Нова Загора“. Проектът е със смесено финансиране от общинския бюджет и средства по мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, реализиран чрез МИГ - Нова Загора.
На церемонията, на която бе даден стартът на строителните работи присъства цялото Общинско ръководство, начело с кмета Николай Грозев, Галя Захариева - народен представител в 44-то Народно събрание, Георги Николов – председател на Общински съвет – Нова Загора, Христо Стойнов – представител на фирмата изпълнител „СК Билдинг“ АД, експерти и специалисти от Общинска администрация и новозагорци. Сред гостите бяха и развълнуваните малки тенесисти, нетърпеливи да видят сбъдната своята поредна мечта. По стар български обичай, бе извършено ритуално счупване на бутилка шампанско в корпуса на строителната машина, за успешна реализация на проекта. По покана на кмета на община Нова Загора Николай Грозев, честта да разбие бутилката с пенливата течност бе на Стоян Шатов - председател на ТК „Нова Загора”.
„Щастлив съм, че благодарение на подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“, ще можем да реализираме още една добра инициатива и ще продължим да развиваме спорта в града ни. Благодарение на заделените от местния бюджет средства и подкрепата на МИГ - Нова Загора, новозагорските тенесисти ще имат кортове, съответстващи на всички европейски стандарти. Пожелавам спорна работа на строителя и още повече успехи на нашите тенис надежди на новите кортове.“ – каза кметът Николай Грозев.