Богата празнична програма навръх Петковден

Навръх Петковден, празника на Нова Загора, след богата двуседмична програма, дойде и кулминацията на събитията. Две обичани певици от българската естрада и фолклор подариха на жителите на Нова Загора един невероятен спектакъл, посветен на 14-ти октомври. Първа на сценичната площадка пред НЧ „Диньо П. Сивков - 1870”, за да поздрави с емблематичните си песни всички празнуващи, се качи популярната Тони Димитрова. Тя сподели радостта си от гостуването в Нова Загора и не пропусна да похвали красотата и обаянието на малкия ни европейски град. Многобройната публика не спираше да пее с нея любимите песни на народа. „Ах, морето“, „За тебе хората говорят“, „Шепа пепел“ и много други шлагери радваха насъбралото се множество. Най-голямата изненада за вечерта бе поднесена от Тони  Димитрова в края на музикалните й изпълнения – песен, посветена на Нова Загора. Творбата е създадена по идея на кмета Николай Грозев от новозагорския композитор Росен Сеновски. Красивата мелодия и думите:
„Нова Загора - град от слънце
и синьо небе,
близо шуми гората
Тунджа тихо тече.
Толкова много хора,
живеят в едно сърце
няма навред в простора,
като нашето китно градче, градче."

бяха запети от щастливата публика и за минути се превърнаха в любими за всички жители на китното ни градче.
Г-н Грозев връчи на прекрасната Тони Димитрова букет с цветя  и й благодари за прекрасното настроение, което създаде в тази празнична вечер. Той честити празника на всички граждани, като с кратко слово се обърна към тях: „С вашата огромна подкрепа доказахме, че в този град чудеса могат да стават. Ще се радвам, ако срещам хората в Нова Загора по-усмихнати, по-весели и щастливи.“
Градусът на настроението повиши и следващото музикално участие! Още с първото изпълнение на очарователната Нелина, сърцата на присъстващите заиграха и се изви многолюдно хоро. Богатата фолклорна програма от тракийски песни на изпълнителката бе поредния специален подарък за всички новозагорци по случай празника на града. В знак на благодарност за вълнуващото й участие на новозагорска сцена, Нелина получи радостта на почитателите на българската народна музика и красив букет от кмета Николай Грозев.
В октомврийската вечер Нова Загора празнуваше, озарена от усмихнати лица. Запомнящ се финал на пъстрата, разнообразна програма, по повод Петковден, бе изумителното светлинно шоу в небето над града. Експлозията от бляскавите илюминации бе на фона на симфония № 5 на Бетовен в изпълнение на Ванеса Мей,  последвана от британо-австралийски струнен квартет „BOND“ и техния сингъл „”Victory”.