За поредна година се проведе турнир „Купата на кмета на Община Нова Загора”

За трета поредна година в празничната програма на Община Нова Загора по повод Петковден, попада и футболният турнир „Купата на кмета на Община Нова Загора”. Големият финал, както още е известен, слага край на футболните емоции от турнирите, провеждани в малките населени места на общината. Лошото време и проливният дъжд не спряха момчетата да покажат за сетен път любовта си към вечната игра – футбола. Шест бяха тимовете, включили се в надпреварата – „Асеновец”, с. Асеновец; „Тракиец”, с. Каменово; „Кортен”, с. Кортен; „Торпедо”, с. Млекарево; „Кара Кольо”, с. Омарчево; „Вихър”, с. Съдиево. След изтеглен жребий, отборите бяха разделени в две групи, по три отбора всяка. Срещите в групите се изиграха на принципа „всеки срещу всеки”. Те предопределиха отборите, продължили участието си в полуфиналите за деня. Състояха се и надпреварите за V-VI място, III – IV място и финалният двубой. Така крайното класиране се оформи по следния начин:

I място – „Кортен”, с. Кортен

II място – „Кара Кольо”, с. Омарчево

III място – „тракиец”, с. Каменово

V място – „Торпедо”, с. Млекарево

VI място – „Вихър”, с. Съдиево

Индивидуални награди, статуетки и грамоти за най-полезен играч на отбора от всички проведени турнири грабнаха:

1. Нерон Димитров от отбора на с. Асеновец

2. Кънчо Райков от тима на с. Каменово

3. Стоян Гидиков – с. Кортен

4. Живко Иванов – с. Млекарево

5. Иван Димитров – с. Омарчево

6. Петър Баджаков – с. Съдиево

Статуетка и грамота за най-добър футболист на турнирите получи Радомир Радоев от тима „Торпедо”, с. Млекарево. За най-добър вратар от всички турнири бе определен Иван Стоянов от отбора на с. Омарчево. С най-много попадения в противниковата врата в неделния ден бе Иван Дянков от тима на с. Кортен, с което той грабна статуетката на голмайстор.  
Множество бяха отборните награди за състезателите – грамоти, колажи, футболни топки, медали, парични премии и разбира се най-голямата: купа на кмета на Община Нова Загора. Лично той връчи и големия приз, като пожела на участниците да са здрави и все така упорити и борбени на терена и в живота. На празника присъстваха и народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева и зам.-кметът на Община Нова Загора Светла Стоянова.