Проведе се традиционен турнир по борба „Новозагорска слава”

На 10 октомври от 9:00 ч. в многофункционална спортна зала „Младост” се проведе XI-ят регионален турнир по свободна борба „Новозагорска слава”. Проявата бе организирана от Община Нова Загора и спортен клуб по борба (СКБ) „Загорец”, гр. Нова Загора. Състезанието е част от празничната програма по повод Петковден – празник на града.
В продължение на четири поредни години „Новозагорска слава” се провежда под патронажа на кмета на общината – Николай Грозев. Сред гостите на  регионалния турнир бяха: кметът на Община Нова Загора - Николай Грозев, народният представител в 43-то Народно събрание - Галя Захариева и зам.-кметовете на Общината - Светла Стоянова и Ивайло Енев. Сред официалните гости, наблюдаващи надпреварата, бяха и генералният секретар на Българска федерация по борба Рахмат Сокра, европейският и световен шампион Байо Баев, европейският шампион Мариян Недков, президентът на клуба по борба в Сливен – Димитър Божериков, както и личния треньор на председателя на клуба по борба в Нова Загора Петър Атанасов - Иван Петков.
Заместник-кметът на Община Нова Загора – Светла Стоянова поздрави всички участници, като им пожела спорна игра и най-добрият да спечели. След нея успех на състезателите пожела и Петър Атанасов – председател на СКБ „Загорец”. В съревнованието се включиха отбори от градовете Сливен, Стара Загора, Гълъбово, Раднево, Симеоновград, Казанлък, Ямбол, Кърджали, Горна Оряховица, Велико Търново и Нова Загора. В продължение на цял ден малките борци се надпреварваха, разделени в три възрастови групи – подготвителна, деца и момичета, и различни категории. След последната надпревара бяха наградени и най-добрите. Те получиха медали, грамоти и подаръци, осигурени от Община Нова Загора. Много от новозагорчетата оглавиха челните места на почетната стълбичка, а петима от тях грабнаха и специалните купи на турнира: за най-техничен, най-резултатен, най-малък състезател, най-добър новозагорец на турнира и най-добър изпълнител на Драгиевата хватка. 
Тук може да видите протокола от класирането.