Официално бе открит „вторият център на града”

Oт днес Нова Загора има своята поредна гордост – обновеното пространство, източно от кооперативен пазар. В празничния 10 октомври, бе открит официално „вторият център на града”.
В тържествения ден, актьори от любителския състав на Народно читалище „Д. П. Сивков - 1870” пренесоха зараждащата се преди 100 години интелигенция в нова облагородена обстановка. Облечени в костюми от ХХ век, те се разходиха покрай изградения паркинг и осветление, новите тротоарни настилки и зелените кътове, които са поредната реализирана мечта на общинското ръководство.
На официалната церемония по откриването на обновените площи присъстваха: Николай Грозев – кмет на Община Нова Загора, Десислава Танева – министър на земеделието и храните, Галя Захариева – народен представител в 43-то Народно събрание, Константин Тачев – председател на Общински съвет Нова Загора, Веска Вълчева – заместник-областен управител, област Сливен, заместник-кметовете Светла Стоянова, Маргарит Тодоров и Ивайло Енев, Веселина Трънова – секретар на Община Нова Загора, общински съветници и много жители и гости на града. Всички те имаха възможността да се насладят на богата фолклорна програма, поднесена от талантите на Фолклорна формация „Аеда”, Танцов състав “All steps” и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета”.
След техните красиви изпълнения се постави началото на официалната церемония с водосвет, отслужен от отец Роман от църквата „Света Петка”.
Преди да пререже лентата, към събралите се жители и гости на Нова Загора, се обърна кметът Николай Грозев: „Днес е още един специален ден за красивия ни град. Радвам се, че успяхме да реализираме поредната си мечта, която е в резултат от водената от Община Нова Загора политика да благоустроява градската среда, като предлага архитектурни решения със значително по-съвременна визия и по-добри условия. Искам да благодаря на целия ръководен екип и на фирмите–изпълнители, които спомогнаха да се реализира проектът. Да ни е честита придобивката, уважаеми съграждани! ”
Министър Десислава Танева също поздрави новозагорци и кмета Николай Грозев за активната дейност и множеството реализирани придобивки за града. Тя изрази своята увереност, че Нова Загора е малък, модерен и развит европейски град, с голямо бъдеще.
Последва тържественото прерязване на трикольорната лента и плисването на менчето с вода. И както традицията повелява, няма български празник без хоро. На обновеното пространство новозагорци се хванаха на пъстро тракийско хоро.