Жителите на село Полско Пъдарево отпразнуваха своя празник

В неделното утро на 27 септември жители и гости на с. Полско Пъдарево се събраха пред НЧ „Надежда - 1902”, за да отбележат празника на селото. Да споделят радостта на пъдаревци бяха дошли: Галя Захариева - Народен представител в 43–то Народно събрание, Маргатит Тодоров – заместник-кмет на община Нова Загора, Веселина Трънова – секретар на общината, кметове на населени места.
Кметът на селото Диньо Димитров приветства всички присъстващи с „Добре дошли” и отправи поздрав към жителите на селото, които милеят за родното си място и работят всеотдайно за него. Той им пожела сила, повече вяра, сговор и благополучие. Г-н Димитров изрази своята огромна благодарност към кмета на община Нова Загора – Николай Грозев, за ежедневната подкрепа и за съдействието за осъществяването на празника. Секретарят на общината - Веселина Трънова поднесе поздравителен адрес от името на градоначалника, който поздрави празнуващите с думите: ‘’Гордейте се с корените, които сте наследили от Вашите предци и предавайте знанията си на младото поколение, защото то има нужда от тях!
Бих искал да пожелая на всички жители и гости на с. Полско Пъдарево здраве, щастие, успехи във всяко начинание и стремеж да се развивате и да пазите българското!’’
Тържеството продължи с много песни, хора и добро настроение, за което се погрижиха: Красимира и Златомира Димитрови от Фолклорна формация „Аеда”, гласът на Нова Загора в категория поп пеене - Мирена Йорданова,  Клуб за песни и танци „Балига” към НЧ „Светлина - 1872” - с. Кортен, Фолклорна формация към НЧ „Пробуда - 1907” – с. Биково и домакините - Група за автентичен фолклор при НЧ „Надежда - 1902”.