„Есенен салон 2015” отвори врати

За осма поредна година Нова Загора се включва в инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите”. Реализирането на идеята е с подкрепата на общинското ръководство, за която основен приоритет през последните години е развитието на културата.
На 25 септември в Художествена галерия „Руси Карабиберов” тринадесет новозагорски автори представиха тридесет и три творби, които станаха част от изложбата „Есенен салон 2015”.
Уредникът на галерията и автор на две от изложените платна - Иван Стоянов, топло посрещна всички гости, които бяха дошли да се насладят на красивите картини и графики. Той ги приветства с  „Добре дошли” на откриването на изложбата „Есенен салон 2015” и ги подкани сами да се убедят колко са талантливи новозагорските художници. Г-н Стоянов сподели още, че авторите се отличават с  разнообразна стилистика и със собствен поглед върху света.
За доброто настроение на всички посетители на художествената галерия се погрижиха младите китаристи Димитър Колев и Любен Стефанов, които са бивши възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”. Те зарадваха всички присъстващи с чувствените си изпълнения на китара.