Жителите на с. Сокол отбелязаха празника си със Земляческа среща – събор

На деня на Вяра, Надежда и Любов, разположеното в южното подножие на „Светиилийските възвишения“ село Сокол отбелязва своя десети поред празник. Водени от любовта към родното място, на 19 октомври соколци се събраха за да празнуват и да присъстват на организираната Земляческа среща – събор. Тържеството бе под надслов „Вяра в бъдещето, надежда за добро и любов между всички“ и бе уважено от г-жа Галя Захариева – народен представител от 43-то народно събрания, Светла Стоянова – заместник-кмет на община Нова Загора, секретаря на общината Веселина Трънова, представители на общинска администрация, кметове на населени места и др.
Празничната програма започна със засаждане на дръвче-бял бор, което се превърна в символ на поколенията. Жителите на селото за пореден път засвидетелстваха своята признателност пред подвига на незнайните воини, като поднесоха венец пред паметника в центъра на селото. По традиция, кметският наместник Янка Георгиева почерпи всички присъстващи с вкусни и красиви питки. Тя се обърна към събралите се отблизо и далече соколци, като ги призова да завещаят любовта си към бащиния край на идните поколения, за да пребъде родното село.
 Г-жа Светла Стоянова поздрави всички жители на село Сокол и поднесе поздравителен адрес от кмета на община Нова Загора - Николай Грозев, като им пожела много здраве, едно по-добро бъдеще и просперитет.
Празникът продължи с много спомени и музика, която изпълни сърцата и душите на всички присъстващи.