Новозагорските училища посрещнаха своите възпитаници

Първият учебен ден е дългоочаквано събитие за малки и големи. Най-развълнувани днес, разбира се са първолаците, които за пръв път прекрачват прага на своето училище.
Не направиха изключение и децата от началните и основните училища на територията на град Нова Загора - НУ „Свети Паисий Хилендарски”, НУ „Любен Каравелов” и ОУ „Христо Смирненски”. СОУ „Иван Вазов” също посрещна ученици и родители с много емоции и вълнение. Във всички учебни заведения първият звънец призова към нови знания своите възпитаници.
Празнично настроение имаше и в Професионална гимназия по селско стопанство и Професионална гимназия по техника и технологии. Учениците бяха усмихнати, готови да поемат своя път към знанието, а учителите – нетърпеливи да ги поведат към професионалните умения.
Гости на тържествата по повод светлия празник бяха: заместник-кметовете Маргарит Тодоров и Ивайло Енев, секретарят на Общината Веселина Трънова и представители на Общинска администрация. Те приветстваха всички присъстващи и връчиха поздравителни адреси от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев. В тях той се обръща към учителите и учениците с думите: „Скъпи учители, продължавайте с нестихващ ентусиазъм, воля и търпение да възпитавате децата на България. Скъпи ученици, не забравяйте, че чрез знанието откриваме и опознаваме света и се подготвяме за преодоляването на житейските трудности.”
Нека да е успешна и ползотворна новата 2015/2016 учебна година.