Център за обществена подкрепа, гр. Нова Загора отпразнува първия си рожден ден

В пролетния 11 май Центърът за обществена подкрепа /ЦОП/ в гр. Нова Загора отбеляза първия си рожден ден с празнично тържество. Той бе открит на същата дата през изминалата 2016 г., в резултат от усилената работа на ръководството на Общината, проведения задълбочен анализ и оценка на потребностите на целевите групи и подписания през 2013 година Меморандум за разбирателство и сътрудничество на областно ниво в изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск“ между УНИЦЕФ, областния управител на Област Сливен и кметове на общините в областта. Директорът на ЦОП Евелина Аврамова приветства всички гости с „Добре дошли“ и отправи благодарности към Ръководството на Община Нова Загора, Уницеф, различни социални институции и фондации за подкрепата и доброто сътрудничество, оказани през тази една година.
Празникът по случай първата годишнина на Центъра за подкрепа споделиха заместник-кметът на Община Нова Загора Светла Стоянова, секретарят на Общината Мария Стефанова, началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева, началникът на отдел „Образоване, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика“ Соня Петрова, Мая Грозданова - експерт към Уницеф, директори на социални институции в града и общината и потребители на услугата. Г-жа Стоянова отправи сърдечни поздрави към целия екип на ЦОП и поднесе поздравителен адрес от името на кмета на общината Николай Грозев, в който се казва: „Вашата грижа, доброта, човечност и сърдечност са изключително важни, защото дават възможност за пълноценно участие в обществения живот на изпадналите в риск, а работата Ви е всекидневно предизвикателство, което приемате отговорно с  доброта и вяра в успеха. Надявам се, че и в бъдеще все така всеотдайно и упорито ще съдействате за удовлетворяване потребностите на децата в риск и техните семейства. Пожелавам Ви здраве, сили и вяра, бодър дух и енергия, за да можете все така безрезервно да следвате своето благородно призвание.“
Празничната програма продължи с музикалните изпълнения на малчуганите от ДГ „Слънчице“, красивите стихове, пoднесени от децата - потребители на Центъра за обществена подкрепа, гр. Нова Загора и вкусната торта, която направи празника още по-специален.