Завърши Зоналният етап от Ученически игри 2016/2017 г.

Представители на две учебни заведения на територията на общината взеха участие в Зоналните състезания, част от Ученически игри, провеждани през учебната 2016/2017 г. В провелата се надпревара на 01 април в гр. Бургас младите новозагорци от СУ „Христо Ботев” и ПГТТ „Атанас Димитров” се съревноваваха с най-добрите отбори от училищата на територията на областите Ямбол, Сливен и Бургас - Зона VI в дисциплините волейбол и футбол. Участниците ни бяха в 3 възрастови групи.
При волейбола за момичета, три отбора представиха града ни: 5-7 клас, 8-10 и 11-12 клас от СУ „Христо Ботев”. Във възрастова група 5-7 клас нашите състезателки играха уверено, с устрем за победа, и след достойно представяне заеха напълно заслужено първото място. По този начин те се класираха за участие във  Финалния  етап на Ученическите игри. При момичетата 8-10 клас и 11-12 клас, нашите спортистки заеха второто почетно място и отпаднаха от финалния кръг, както и момчетата от ПГТТ, съревновавали се в дисциплината футбол в двете възрастови групи – 8-10 клас и 11-12 клас.
Община Нова Загора пожелава здраве, късмет, успех на волейболния ни отбор в първа възрастова група 5-7 клас при СУ „Иван Вазов”, който ще има нелеката задача да представи достойно родното ни място на Финалния етап от Ученическите игри 2017.