Кметът Николай Грозев посрещна световната шампионка по Муай Тай Карина Петкова

Превърна се в традиция кметът на Общината Николай Грозев  да посреща спортисти от Нова Загора, които със своите големи успехи и постижения радват всички съграждани и допринасят за популяризиране името на града ни. На 30 март 2017г. градоначалникът и неговият екип приветстваха 15 годишната спортна звезда Карина Петкова, която се завърна в началото на месец март от Световното първенство по Муай Тай в Тайланд със златен медал.  В категория до 51 кг. тя победи уверено съперниците си от страната домакин и Узбекистан. „С изключителна радост посрещнах новината за блестящото представяне на нашата млада надежда на такъв престижен форум. Успехът е вследствие на сериозни тренировки, опит, подготовка, техника, тактика и воля за победа. Щастлив съм, че добрите условия за спорт, осигурени с построяването на спортна зала „Младост”  вече дават своя резултат. При посрещането на Константин Михайлов пожелах на себе си и на новозагорци световен шампион. Радостен съм съм,че вече го имаме. Пожелавам на Карина Петкова да сбъдне и най-съкровените си мечти с много решителност, всеотдайност и самодисциплина.” –каза кметът Грозев. Той благодари на младата състезателка и нейния треньор за приноса им в развитие на родния спорт и за достойното представяне на престижни състезания, като им пожела здраве и още много спортни върхове.
Карина Петкова, нейният  треньор Иван Иванов и спонсорът на отбора Димитър Щерев от своя страна споделиха всички емоции от подготовката и самото състезание, както и натоварването, на което са били подложени. Те продължават да се готвят за участие в състезания през следващите месеци.
Карина започва да се занимава професионално с Кикбокс и Муай Тай в новозагорския клуб „Pride and Glory” от две години. Спортната й кариера започва обещаващо. Тя има зад гърба си 7 републикански титли във всички стилове на Кикбокс и Муай Тай. През изминалата година тя печели и титлата европейски шампион. За нея треньорът й Иван Иванов с гордост казва, че е много дисциплинирана, концентрирана върху това, което прави, с висок спортен дух, много позитивна и уверена в силите си. Тя преследва упорито своята цел и мечти в живота с ентусиазъм, борбеност и постоянство. На отминалото световно първенство в Тайланд тя е най-младата състезателка от спортистите на 44-те държави, взели участие в надпреварата.