Бе открит Шести ученически театрален фестивал „Арлекин-Нова Загора 2017”

С разцъфването на дърветата и аромата на настъпващата пролет Нова Загора се превръща в притегателен център за приятели от близо и далеч. Време е за чакания винаги с огромен интерес и нетърпение Театрален ученически фестивал „Арлекин”. Отново даровитите деца на страната ни ще се изявят на театралната сцена, ще освободят фантазията си и ще се забавляват от сърце,  ще измислят  и ще  сътворят друг свят под лъчите на прожектора и ще получат заслужени аплодисменти от възторжената публика. Тази година на новозагорска сцена ще се представят в три последователни дни млади дарования от: Правец, Пловдив, Кърджали, Несебър, София, Нова Загора, Твърдица, Съединение, с. Росен, община Созопол, Стара Загора, Харманли, Котел, Монтана, с. Скутаре, обл. Пловдив, Карнобат, с.Глушник, община Сливен.
Шестото издание на Ученически фестивал „Арлекин 2017” бе открито официално на 29 март от заместник-кмета на община Нова Загора Светла Стоянова.
„Уважаеми съграждани, мили деца,  радвам се че за поредна година можем да Ви осигурим няколко неповторими дни с магията на театъра и Вашите приятели от различни краища на страната ни. Нека наградим с аплодисменти, тези, които ще излязат на нашата сцена, защото те го правят за Вас, за всички докоснали се до пречистващата сила на театралното изкуство.  За да Ви накарат да се усмихнете, да Ви стане пъстро и весело, топло и уютно, красиво и нежно, когато завесата се вдигне и открехнете  сърцата си. Пожелавам на всички безкрайни вълнуващи и щастливи моменти.” каза тя.
Специален поздрав към участниците във фестивала и към всички почитатели на изкуството на Мелпомена бе поднесен и от г-жа Милена Милкова, зам. директор на СУ „Христо Ботев”. Тя ги приветства с добре дошли, като им пожела приятни минути с театралното вълшебство.
Спектаклите са истински празници на духа за новозагорци. Доказателство за това бяха препълнената зала и възторжената и вдъхновена публика. През първия ден зрителите имаха удоволствието да видят„Малкия принц” от Антоан дьо Сент Екзюпери и да си припомнят малките неща, които ни правят истински щастливи. Всички се смяха от сърце на постановката „Криворазбраната цивилизация”, в която Бай Коста, заможен търговец от края на миналия век, не можеше да се справи с лекомислената си жена и суетната си щерка, вперили очи в Европа и в цивилизацията, Забавляваха се със скечовете на известни комици в пиесата „Здравно образУвание” . Бяха свидетели на комични ситуации, гротеска, налудничавост и истина, балкански нрави, измами и откровения в блестящата комедия на Бранислав Нушич „Доктор” и спектакъла „Буре барут” от Деян Дуковски.
В края на вечерта по традиция своята премиера за годината поднесоха децата от театрално ателие „Мигчета” при СУ „Христо Ботев” Нова Загора. Те представиха постановката „Принцесата и граховото зърно” от Мария Донева с режисьор, сценограф Станиела Хаджиева. Заедно с принца присъстващите подириха любовта, за да я открият на място, където най-малко очакват. За пореден път младите таланти показаха класа и увереност. Те накараха всички да полетят на крилете на своите най-съкровени мечти и спечелиха овациите на възторжените зрители.
След края на спектакъла, бе поднесен поздравителен адрес от името на г-жа Бойка Няголова, директор на СУ „Христо Ботев”. В него, г-жа Няголова, изразявайки огромното си съжаление, че служебни ангажименти възпрепятстват присъствието й,  пожелава попътен вятър на Шести ученически театрален фестивал „Арлекин”.