Нова Загора чества 139 години от Освобождението си

На 13 януари, ден преди историческата дата 14 януари, Нова Загора отбеляза 139 години от освобождението си от турско робство. В студения януарски ден, десетки новозагорци бяха дошли пред паметната плоча, за да изразят почит и уважение пред заветното дело на освободителите.
Кметът на община Нова Загора Николай Грозев и председателят на ОбС-Нова Загора Георги Николов първи положиха траурен венец пред паметната плоча на загиналите знайни и незнайни воини, отдали живота си за освобождението на родния ни град. В знак на дълбоко преклонение пред родолюбието на нашите предци, цветя бяха поднесени и от името на г-жа Галя Захариева - народен представител в 43-то Народно събрание. В едноминутно мълчание сведоха глави Ръководството на Община Нова Загора, общински съветници, читалищни деятели, представители на организации и институции в града. Като продължители на святото дело на нашите предци и достойни техни наследници, своята признателност изразиха и множество малки новозагорчета.
Нека помним тази свята дата, идеите и мечтите на родолюбивите българи, които със своята безгранична любов към Родината и с върховна саможертва проправиха пътя към Освобождението на Нова Загора! Благодарни сме на многобройните български и руски герои, дали живота си за свободата на Нова Загора. Вечна слава и дълбок поклон!