Обстановката в община Нова Загора е нормална при зимни условия

След последния снеговалеж, обстановката в община Нова Загора е нормална. Няма данни за бедстващи лица и населени места без електричество и вода. Всички пътища са проходими при зимни условия. В почистването и опесъчаването им са включени над 25 специализирани автомобила, като 8 от тях почистват общинската пътна мрежа, 15 - Републиканската пътна мрежа, а 5 работят в Нова Загора. 
Съгласно Закона за предучилищно и училищно образование, кметът на община може да обявява до 3 дни за неучебни, като тази възможност за община Нова Загора е изчерпана. Ваканцията на учениците няма да се удължава, освен ако от МОН не увеличат почивните дни за цялата страна.

„Всички социални и здравни заведения функционират нормално. Отправена е препоръка учебните занятия в училищата на територията на община Нова Загора да започват в 08:30 и приключват до 17:30 часа, с намалени часове.", заяви кметът Николай Грозев. „Осигурена е проходимостта на главните улици и отсечки и продължаваме да работим за разширяване на площите, почистени от сняг. Благодаря на всички граждани на общината за проявяваната ангажираност и почистването на пространствата покрай домовете и гаражите им.”