Константин Михайлов с приз "Спортист на 2016 г."

Нова Загора винаги се е гордяла със спортните постижения на своите състезатели, техните многобройни награди и отличия. За да отдаде дължимото на спортистите и техните треньори, за тринадесета поредна година в многофункционална зала „Младост” се проведе официалната церемония „Спортист на годината”. В 18.00 ч., домакинът на вечерта кметът Николай Грозев и неговият екип, посрещнаха заслужилите момичета и момчета на Нова Загора заедно с техните спортни възпитатели и множество гости. Градоначалникът сподели радостта си от факта, че тук израстват и се развиват плеяда обещаващи спортисти. „За Вас и всички увлечени по спортните дисциплини, ние продължаваме да осигуряваме всичко необходимо за развитието Ви и израстването Ви в заслужили майстори на спорта. За нас е гордост, че покорявате спортните върхове и прославяте родното ни място у нас и в чужбина, за което разбира се важна роля игрят, не само желязната Ви дисциплина и силна воля, но и отличната подготовка, която получавате от своите треньори”. Г-н Грозев пожела на всички светли празници и една още по-успешна и спорна 2017 г.
Церемонията започна с награждаването на най-перспективните състезатели за 2016 г.: Анета Иванова и Мария Танева от ТК „Нова Загора”, Габриел Грозев от КК „Загорец -1880”, Карина Петкова и Стоян Стоянов от СК „Чест и слава 2001”, Елеонора Монева от КЛА „Загорец”, Елена Илиева от СК „Стогос -2006”, Жулиета Бонева от СКБ „Загорец”, Денислав Атанасов от ФК „Загорец” и Ивелина Колева и Денислав Стоянов от КСТ „Яница - Т.А.”. Те получиха своите призове от председателя на Общински съвет Нова Загора Георги Николов.
Ежегодно, на церемонията за годишните награди „Спортист на годината”, Община Нова Загора отличава и хората с принос в развитието на туризма. Тази година наградите за „Принос” бяха връчени на Цветан Славов от ТД „Алеко -1900” и Стоянка Мирославова от Клуб по каяк „Тетида” от заместник-кмета Светла Стоянова. С отличие за високи спортни постижения на неговите състезатели беше награден и Фитнес клуб „Диамант”. Призът беше връчен от заместник-кмета Маргарит Тодоров. Отличието „Отбор на годината” заслужи Футболен клуб „Загорец”. То беше поднесено на представителите на клуба от председателя на Общински съвет Нова Загора Георги Николов.
Ръководството на Община Нова Загора цени и тези, които с много усърдие даряват знания, обучават и развиват младите спортисти – техните учители. С титлата „Учител с принос в развитието на физическото възпитание и спорта в Община Нова Загора за 2016” беше отличен Димитър Стоянов. Той получи своята награда от заместник-кмета Маргарит Тодоров.За треньор на 2016 г. беше избран Иван Иванов от СК „Чест и слава 2001”. Призът връчи заместник-кмета Светла Стоянова.
Носител на тазгодишната престижна награда „Спортист на годината” стана Константин Михайлов от СК „Чест и слава 2001”. Той е един от изявените спортисти на общината през последните години и има зад гърба си множество престижни титли и медали. През 2016 г., с упорит труд, хъс и желязна воля успя да завоюва не само за своя клуб и Нова Загора, но и за цяла България, второто престижно място на Световното първенство по Муай Тай в Тайланд. Константин Михайлов получи плакет и грамота, с благодарности лично от кмета Николай Грозев. Вечерта завърши с пожелания за много спортни успехи и покоряване на нови върхове и през следващата година.