Новини

 • Продължават изненадите за новозагорци по случай 1 юни – Деня на детето. До красивия роял, поставен в централната градска част, вече е разположена изящна цветна палитра. Тя е поредната нестандартна идея, която разчупва градския интериор, носи наслада за окото и зарежда с много усмивки жителите и гостите на града.
  Амбицията на кмета Николай Грозев е с поредица от арт творби, изработени от служители на Общината, да се предаде празнична визия в централната част на Нова Загора и да се създаде настроение за младите хора в навечерието на тържественото им изпращане като абитуриенти, което ще се състои около 19 юни.

 • Kрасив роял, изработен от служителите на Община Нова Загора, беше поставен в централната част на града, по случай 1 юни – Международен ден на детето. Въпреки специфичните условия и ограничения към гражданите, Общината, с редица арт идеи и декориране на цветни площи, се опитва да върне доброто настроение на жителите на града.

 • Кметът на общината Николай Грозев инспектира днес ремонтите на ул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Димитър Калъкчлията“ в участъците от ул. „Руси Славов“ до ул. „Кузман Стойков“. Въпреки променливото време, дейностите по подмяна на водопроводите вече са към своя край. Подменени са тротоарите на ул. „Димитър Калъкчлията“ и е профилирано уличното платно.
  Очаква се ремонтите в квартал „Слънчев бряг“ да приключат до края на месец юни.

 • Уважаеми жители на община Нова Загора,
  Напомняме Ви, че при извършване на ремонтни дейности, не се разрешава изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за смет. Редът е собственикът или извършващият ремонта да заяви контейнер за строителни отпадъци от фирма, притежаваща разрешително по чл. 35 от ЗУО. За повече информация и съдействие, за осигуряване съдове за строителни отпадъци, моля звънете на тел.: 0457/ 5-70-32 и 0457/ 5-70-33, отдел „Екология, чистота и озеленяване“.

 • Уважаеми жители на община Нова Загора,
  Уважаеми учители, ученици и дейци на културата!
  На 24 май честваме Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Празникът с особен ореол, на който се прекланяме пред славното дело на първоучителите  Кирил и Методий и който отбелязваме всяка година с много вълнение, вяра и от сърце! Така е и днес, въпреки необичайните условия и пандемията, с която се борим.
  Скъпи учители,

 • Уважаеми съграждани, дейци на културата и изкуството, учители и ученици,
  Позволете ми най-сърдечно да Ви поздравя по случай 24 май - един от най-светлите български национални празници. Днес  честваме Деня на славянската просвета и култура, деня на светите братя Кирил и Методий. Празникът на буквите е влязъл в народния календар с въодушевлението на един пробуждащ се народ. Превърнал се е в символ на достойнство, „Че и ний сме дали нещо на света“, на утвърдена традиция и духовност. Тържество на българския дух, на културата и науката, на хората, градящи устоите на нацията и даващи идентичността ни, възпитаващи поколенията след нас.

 • Уважаеми съграждани,
  Във връзка с предстоящите  празнични дни, ще бъде извършена промяна в графика за обслужване на кофите за събиране на битови отпадъци, ситуирани в дворовете на домакинствата в гр. Нова Загора. Домакинствата, предвидени за обслужване на 24.05.2020 г. /понеделник/, ще бъдат обслужени ден по-късно, на 26.05.2020 г. /вторник/.
  Молим домакинствата да се съобразят с предвидените промени.

 • Днес /21 май/ Общински съвет - Нова Загора проведе осмо заседание. В предварително обявения дневен ред бяха включени 5 точки. Допълнително бяха внесени още 3 точки.

Страници