Новини

 • Министерството на регионалното развитие и благоустройството е осигурило финансиране за започване на ремонт на участъка от главния път Сливен – Стара Загора на територията на община Нова Загора.
  “С подкрепата на министър председателя Бойко Борисов, започва ремонт на пътя от границата ни с община Сливен – завоя при с. Коньово, до с. Подслон – границата ни с Община Стара Загора” – съобщи кметът Николай Грозев. Ще бъдат ремонтирани основно и участъците преминаващи през селата – Каменово, Съдиево и гр. Нова Загора. От името на жителите на общината, благодарим за помощта и спазеното обещание!

 • За пореден път, в Нова Загора, се проведе Регионален турнир по тенис за деца до 8-годишна възраст. Спортната проява бе организирана от ТК „Нова Загора” и Община Нова Загора и се състоя на 21 април. В надпреварата се включиха състезатели от: Стара Загора, Хасково, Свиленград, Харманли, Казанлък и Нова Загора. След оспорвани срещи при момичетата на първо място се класира Рая Маркова от Казанлък. Второто място завоюва Мария Златева от Стара Загора, а трета остана Теодора Иванова от Свиленград. При момчетата първото място грабна Момчил Апостолов от ТК „Августа Траяна". На второ място се класира Георги Кабакчиев от Хасково, а третото място зае Теодор Христов от Свиленград.

 • На 20 април, за поредна година, в местността над яз. Жребчево, се състоя Национален шампионат по планинско бягане, организиран от Клуб по лека атлетика „Загорец”, със съдействието и подкрепата на Община Нова Загора и Българската федерация по лека атлетика. В надпреварата се включиха 22 клуба от цяла България, които премериха своите сили в четири възрастови групи: момичета и момчета под 16 години и юноши и девойки под 18 години.

 • Малки лазарки, пременени в красиви народни носии, поздравиха кмета Николай Грозев, неговите заместници, секретаря и служителите на Общинска администрация, по случай Лазаровден. Предстоящият пролетен празник се отбелязва в деня на Св. Лазар – в събота, 8 дни преди Великден. Вярва се, че всеки дом, в който пеят лазарки, ще се радва на здраве и берекет.
  Малките възпитанички на СУ „Христо Ботев”, с ръководител Стефан Коев, подариха много настроение и приятни мигове с веселите си песни, стихотворения, красиви наричания и лазарско хоро. Те пожелаха светли празници на домакините си и си тръгнаха доволни, че за благодарност добрите стопани ги дариха с лакомства и бонбони.

 • Днес /18 април 2019г/ Общински съвет Нова Загора проведе своето 54-то заседание. Предварителният дневен ред съдържаше 13 точки, към които бяха добавени още 5. След обсъждания в спокойна и конструктивна обстановка бяха приети Годишен план за действие по изпълнение на стратегията за развитие на социалните услуги в община Нова Загора, Общинска програма за закрила на детето за 2019г., Отчетите за дейността и изразходените средства на читалищата на територията на община Нова Загора и Отчета за дейността на „Общински пазари – НЗ” ЕООД.
  След изчерпване на дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на Общински съвет Нова Загора - Георги Николов закри заседанието.

 • В навечерието на Великден, кметът Николай Грозев и екипът му се погрижиха за неповторимата и колоритна градска обстановка. Пъстър, шарен и светъл Великден очаква тази година малки и големи в Нова Загора. Среща с Великденското дърво и неговата вярна дружина - пъстро нашарените великденски яйца-Гиганти, може да си дадете в централната част на градската градина, на украсената с цветя и зеленина пейка. Кипро сгушени, стъпили на мораво-зелен килим, те са там, за да обагрят вашето ежедневие и да внесат лъч окриляваща светлина.

 • Уважаеми съграждани,
  Най-голямото вдъхновение в живота ни са децата, които топлят душата ни и са причина за блясъка в очите ни. Те са този малък Космос от таланти, който ни учи как да виждаме светлина и в най-тъмното пространство. Te са звездите, които греят ярко и искрицата, която блести и събужда най-красивото!

Страници