Новини

 • Община Нова Загора напомня на притежателите на отпадъци, в това число и на лицата по чл.18 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Нова Загора /физически лица, юридически лица, организации, притежаващи търговски или производствени обекти на територията на община Нова Загора/, че следва да:
   * Събират разделно съответните видове отпадъци в определените от Община Нова Загора съдове за събиране на отпадъци;

 • И тази година се проведе традиционният Празник на тиквата в с. Коньово. Вкусни тиквеници, сладкиши, торти, сладка и още много изкушения, подредени на изложбена маса, се бореха за награди в категориите: „Най-вкусно ястие с тиква“, „Най-добра визия на ястие с тиква“ и „Най-вкусна баница със сирене“. С топли думи към домакините и гостите на Празника на тиквата се обърна и кметът на община Нова Загора Николай Грозев, който изрази радостта си, че тази традиция продължава.
  Жури, водено от заместник-кмета на община Нова Загора Светла Стоянова и членове Нина Генчева – зам.-кмет на община Нова Загора и кметът на с. Съдиево – Ленко Влаев, след дегустация и разисквания, награди най-добрите изложбени експонати.

 • Уважаеми жители на община Нова Загора,
  Поздравявам Ви по повод Деня на християнското семейство – 21 ноември.

 • Уважаеми съграждани,
  На днешния ден отбелязваме християнския празник Въведение Богородично – денят, в който малката Дева Мария е въведена във вярата. Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство и младеж. Празникът ни напомня за значението на семейната топлота, за силата на кръвната връзка и на корените на всеки човек, в лицето на неговото семейство. Там се формират добродетелите и се научават първите житейски уроци, изграждат се характери, усвояват се морални принципи, възпитават се личности, осъществява се приемствеността между поколенията. Семейството е стожерът на духовността и стабилността на обществото, едно свято и неприкосновено кътче в сърцата ни и огледало за нашите дела.

 • Международният ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември. Във връзка с това, Министерството на здравеопазването определя за мото на кампанията „Спри сега за по-добро здраве утре”. Едновременно с това е в ход и националната кампания за насърчаване на донорството и трансплантацията: „Да! За живот!“.
  Ако желаете да се запознаете по-подробно и да станете част от решението на донорската криза, ако вече сте взели своето решение да спрете да пушите, поне на 21 ноември, апелираме Ви да се включите в двете кампании от 11:00 часа пред Спортна зала „Младост“.

 • Започва изграждането на ограда в "Дом за стари хора", с. Баня. "Съоръжението е заложено в капиталовата програма за 2019 г. и ще осигури по-голяма безопасност за ползващите услугата и персонала" - сподели кметът Николай Грозев.

 • Днес кметът на общината Николай Грозев и зам.- кметът Нина Генчева инспектираха приключващия ремонт на ул. Освобождение, кв. VI. След като бяха поставени новите бордюри основният ремонт продължи с цялостното преасфалтиране на пътното платно. Очаква се ремонтните дейности на обекта да приключат в най–кратък срок. Реновирането на улицата бе поредният поет и изпълнен ангажимент.

 • Днес кметът на общината Николай Грозев и замесник-кметът Нина Генчева направиха проверка на ремонтните дейности във филиала на ДГ "Детски свят", находящ се в Детска ясла Нова Загора. Почти готови са детските съоръжения във външния двор, продължават работите по оформяне на вътрешното пространство. Кметът на общината констатира някои пропуски в изпълнението, за които ще бъдат отправени предупреждения към фирмата изпълнител.

Страници