Новини

 • На 19 април в салона на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“, град Нова Загора, се състоя премиерата на Театралната трупа към читалището за този сезон. Даровитите актьори представиха с изключителен професионализъм, жар и любов пред своята нетърпелива публика блестящата сатирична комедия „Сако от велур". Постановката и сценографията на пиесата на новозагорска сцена е дело на популярния режисьор Стефан Делев. В главните роли се преобразиха Милко Русев и Диана Динева. Участваха и: Румяна Петрова, Светлозара Банкова, Иван Иванов, Даниела Камбурова, Любомир Васев, Христо Георгиев, Еньо Димитров, Антоанета Генчева и Макра Хаджиян.

 • Община Нова Загора и Колоездачен клуб „Загорец-1880” са вече с утвърдени традиции при организирането и провеждането на ежегодното спортно състезание „Купа Загорец”. Почитателите на колоезденето имаха възможността и удоволствието на 15 април 2017 г. да наблюдават оспорваната надпревара за шеста поредна година. В нея се включиха повече от 150 състезатели от цялата страна в шест възрастови групи, като тази година за първи път имаше и международно участие от съседна Македония. Стартът на напрегнатите обиколки, емоции, еуфория и вълнения беше даден в 11.30 ч. на ул. „Проф. Минко Балкански”.

 • Уважаеми жители и гости на община Нова Загора,
  Честито Възкресение Христово! Празник, който носи посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата. 
  Великден е денят, в който сърцата ни се изпълват с любов, със състрадание и щедрост. Нека светлината на този свят празник озари живота на всички ни, да бъдат чути благите ни думи и благословени добрите ни намерения! Нека силата на Възкресението Господне донесе здраве, мир и благодат за нас, за семействата ни, за народа ни! Защото Христос Воскресе за всички нас, за да не губим никога вярата си в доброто и да бъдем в мислите и делата си повече човеци!

 • Уважаеми съграждани, 
  Приемете моите искрени благопожелания по случай първия и най-големия от празниците на новозаветната църква – Великден. На този ден се отбелязва възкресението на Исус Христос - Божия Син, който със смъртта си изкупил греховете на човечеството, а с възкресението си дал надежда за живот след смъртта.
  Нека величието на светлия празник да укрепи духа ни за благородни дела. Да си обещаем да запазим добрината в себе си и да бъдем по-мъдри, по-състрадателни и по-щедри.

 • Почитателите на цар „Футбол“ в Нова Загора имат повод за заслужена гордост - ФК „Загорец” е първи в Югоизточна – В /АФЛ/. Основан през далечната 1921 г. като ФК „Тича“, след четвъртфинал за националната купа през 1948 година и три участия във втория ешалон на футбола у нас, през последните 2 години клубът бележи своите нови върхове и златни страници. С 34 поредни домакински мача без загуба, към момента той е едноличен лидер в Югоизточна трета лига с 60 точки. Благодарение на последователната политика за развитие на спорта на кмета Николай Грозев и постоянната подкрепа за футбола в община Нова Загора, тимът е вече фактор в третия ешалон.

 • Блок №1-3 на ул. „Константин Фотинов” е десетата сграда в Нова Загора, която ще бъде обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В навечерието на светлия християнски празник Великден усилено текат ремонтните дейности за обновяването на 4-те входа и всички 61 апартамента на жилищната сграда. Монтирано е строителното скеле и започната подмяната на дограмите на апартаментите и общите части, както и топлинна изолация на стените. След приключването на дейностите това ще е поредният блок в Нова Загора, който изцяло ще промени външния си облик и повиши своята енергоефективност.

 • Във връзка с постъпили подписки в деловодството на Общински съвет Нова Загора от жителите на селата Езеро, Стоил войвода и гр. Нова Загора с оплаквания за замърсяване на въздуха от страна на завода за биогаз на фирма „Градус 2” ООД, бяха проведени две заседания на Общински съвет и бяха приети Решение №208 от Протокол 13/27.09.2016 г. и Решение №238 от Протокол 15/27.10.2016г. На тях местните парламентаристи изразиха становище по съществуващия проблем и беше избрана комисия, със задача да събере по-подробна информация по случая и да я анализира, като предложи действия, съобразно действащото законодателство, за разрешаване на проблема. Големият обществен интерес по случая наложи провеждането на среща между компетентните институции и заинтересованите лица на 11 април 2017 г.

 • С чувствително по-ниски сметки за ток се похвалиха обитателите на 36 апартамента в санирания блок на ул. ”Диньо Нойков” бл. № 26, който беше официално открит на 12 април от 11.00 ч. „Със санирането градът ни стана по-красив. С реализирането на тази програма се чувстваме щастливи като новодомци. Такъв ефект и такава ефективност не бихме могли да постигнем с наши средства.” - бяха категорични живущите в бл. № 26. „Ръководството на Община Нова Загора е много прагматично и се опитва глобално да решава проблемите ни. Нагърбва се директно с проблемите на хората и поддържа пряк контакт с тях, до получаване на необходимите резултати.” - твърдяха дошлите на официалната церемония по откриването.

Страници