Новини

 • Ден преди един от най-светлите християнски празници – деня на Вяра, Надежда и Любов, Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов” откри официално новата учебна година. В красивата есенна вечер, родители и ученици бяха приветствани с  добре дошли в храма на изкуството от директора на школата Андония Спасова. Тя пожела на младите таланти да бъдат здрави и да следват мечтите си, а на преподавателите в школата енергия и силен дух.  С думи на благодарност г-жа Спасова се обърна към Община Нова Загора и лично към кмета Николай Грозев, както и към НЧ „Д. П. Сивков-1870” за оказваната неизменна подкрепа и съдействие. Своето уважение към директора и възпитаниците на ОШИ „Илия Аврамов” от своя страна за пореден път засвидетелства кметът Николай Грозев, който изпрати специален поздравителен адрес.

 • Домакин на втория турнир от есенния полусезон на футболните турнири на малките населени места в Община Нова Загора беше село Кортен. В надпреварата се включиха отборите на селата Съдиево, Млекарево, Караново, Полско Пъдарево и Кортен. След  изиграните срещи се получиха следните резултати:
  Съдиево  -  Полско Пъдарево - 8:0  
  Млекарево -  Караново -10:00
  Съдиево -  Кортен -  0:3

 • "Водоснабдяване и Канализация - Сливен" уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на главен водопровод на 18.09.2019 г. (сряда), в 8.00 ч., ще бъде прекъснато водоподаването на селата: Стоил войвода, Любенова махала, Любенец, Млекарево, Загорци, Езеро, Богданово, Радецки и Бял кладенец, до отстраняване на аварията.
  "Водоснабдяване и Канализация - Сливен "ООД се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

 • Уважаеми съграждани,
  На 17 септември Православната църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. На този ден отдаваме почит пред жертвоготовността на тези мъдри жени и си спомняме добродетелите, които ни крепят -  вярата, която е в душите ни и любовта, която е в сърцата ни!
  Днешният ден ни дава очакване за нещо добро, което ще преобърне живота ни, нещо, което ще го направи по–смислен. Затова нека запазим вярата в бъдещето и отстояваме моралните си ценности. Нека се събуждаме с усмивка, посрещайки деня щастливи и с любов. Нека носим  надеждата в сърцата си и пътят на живота ни бъде изпълнен с хармония!

 • Уважаеми съграждани,
  Почитайки трите сестри Светици Вяра, Надежда и Любов и премъдрата им майка София, припомняйки си техния подвиг, днес християните отдаваме почит на ценните добродетели, които ни съпътстват – вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Именно те са подкрепяли българския народ в трудни  моменти и помагат на всеки от нас да преодолее препятствията, пред които животът ни изправя. На същите тези ценности трябва да научим и нашите деца, за да има един по-добър и светъл утрешен ден.
  Скъпи новозагорци,

 • През далечната 1921 г. Александър Стамболийски, министър – председател на България по това време, взема решение първият учебен ден да бъде на 15 септември. И въпреки, че този ден се повтаря вече 98 години, той винаги е едно вълнуващо преживяване, белязано с трепетно очакване и много емоции. Тържествената атмосфера в училищните дворове, цветята, развълнуваните учители, празничната музика, улиците, изпълнени с усмихнати забързани деца, днес отново докоснаха всеки новозагорец.

 • Скъпи ученици, уважаеми учители и родители,
  С особено вълнение се обръщам към Вас, за да Ви поздравя по повод първия учебен ден и да Ви отправя своите най-искрени благопожелания за здраве и успехи. 15 септември не е отбелязан в календара на официалните празници, но е един специален ден за всеки от нас, защото е символ на преклонение към образованието и стремежа на българина към духовност, наука и просвещение. Празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждата за бъдещето.
  Тази година, близо 4000 деца ще прекрачат прага на училищата в новозагорска община, като около 400 от тях са първокласници и ще започнат своето вълнуващо пътешествие в света на буквите и науката.
  Мили  ученици,

 • Скъпи ученици, уважаеми учители и родители,
  Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод един от най-вълнуващите мигове в живота на всяко дете – Първият учебен ден. 15 септември е ден, изпълнен с много емоции, трепет, вълнение за всеки от нас. Ден, в който хиляди усмихнати очи, устремени към дома на знанието се събират в училищния двор, а школският звънец обещава много нови изненади и приятелства.
  Мили деца,

Страници