Новини

 • Скъпи съграждани и гости на гр. Нова Загора,
  Всеизвестна е любовта на новозагореца към спорта. Поколения подред наши съграждани са прославяли Нова Загора, записвайки имената си в призовите места на Регионални, Републикански, Европейски и Международни първенства. Своеобразен разказ за спортната слава ще представи атрактивна изложба „Личности и събития в новозагорския спорт”. Каним Ви на откриването й на 5 октомври 2023 г., четвъртък, от 17:30 ч. в Спортна зала „Младост”.  Ще присъстват известни спортисти и треньори, ще можете да видите и завоюваните от тях отличия – медали, купи, статуетки, да съпреживеете моменти от тяхната спортна кариера и да споделите вълнението от срещата с тях.

 • На 3 октомври във фоайето на „Н.Ч. Д. Сивков-1870” беше открита изложба на новозагореца Йовчо Савов. Произведения на обявения за карикатурист на 2010г. за особени заслуги в развитието на българската карикатура автор може да разгледате и в позиционирана пред Исторически музей Нова Загора експозиция. По повод празника на Нова Загора – Петковден, бе представена и книгата на Йовчо Савов „Крадец на погледи“. Тя бе представена от Кин Стоянов – издател и рецензент.

 • Трупата на Старозагорския драматичен театър „Гео Милев” гостува в Нова Загора с постановка на всепризнатия майстор на драмата – Шекспир. Спектакълът „Сън в лятна нощ” е подарък от общинското ръководство за жителите и гостите на Нова Загора по повод Празника на града. Театралите влязоха в кожите на свои предшественици артисти и ни върнаха към стария Шекспиров  пътуващ театър,  когато площадът се е преобразявал в сцена, а комедиантите са се възприемали като особен род  „магьосници”. Младите актьори, водени от майсторската режисьорска ръка на Елена Панайотова, поведоха публиката във фантастичния свят на любовта, която забърква млади и стари, царе и занаятчии, цветя, животни, хора, митологични герои и създания. В омаята на съня се случват неочаквани и завладяващи случки.

 • Уважаеми съграждани,
  За мен е чест да отправя най-сърдечни поздравления по повод 1 октомври - Международния ден на възрастните хора. Днес е прекрасен повод да изразим нашето уважение и признателност към хората от златната възраст в община Нова Загора и да оценим важния им принос към обществото. Нека заедно да се поклоним пред тях и да им отдадем заслужено внимание и обич.
  Мили хора от златната възраст,

 • С дефиле на народни носии, на 30 септември, бе поставено началото на събора – надпяване „Загоре пее”. Той е организиран от Община Нова Загора и „Общински съюз на пенсионерите - 2004” и по традиция поставя началото на програмата, посветена на празника на гр. Нова Загора – 14 октомври. Тазгодишното издание на музикалния форум бе открито от кмета на община Нова Загора Галя Захариева, която се обърна към хората от пенсионерските клубове. „Утре, първи октомври, е Международен ден на възрастните хора. Това също беше един от мотивите да организираме събора „Загоре пее” точно днес.

 • На 29 септември 2023 г. в зала 316 на Община Нова Загора се проведе работна среща на Съвета за намаляване риска от бедствия, назначен със заповед на кмета на Община Нова Загора съгласно Закона за защита при бедствия.
  На събитието присъстваха: началникът  на РУП Нова Загора Стефан Динков; началникът на РСПБЗН гр. Нова Загора – гл. инспектор Васил Василев;  гл. инспектор Димитър Сяров, ст. инспектор Живко Тотев, инспектор Екатерина Петкова и инспектор Петър Минков от РДПБЗН гр. Сливен; Вълчо Стоев – представител на Газоснабдяване Нова Загора АД, Севдалин Спасов – ст. експерт защита на населението в Община Нова Загора и др.
  Инспектор Петър Минков представи презентация на тема устойчиво намаляване на риска от бедствия на територията на Община Нова Загора.

 • Скъпи жители и гости на община Нова Загора,
  Съботният  30 септември поставя началото на програмата, посветена на празника на гр. Нова Загора – 14 октомври. Отправяме към Вас покана да присъствате на традиционния Фолклорен събор „Загоре пее“.
  На театралната сцена на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ ще се качат индивидуални изпълнители и певчески групи от пенсионерски клубове в общината, за да ни повеселят със своето изкуство. Ще Ви очакваме от 9:00 ч., когато ще бъде официалното откриване. Предстои един ден, изпълнен с фолклорни ритми, музика и красиви изяви. Да го превърнем в празник, като споделим радостта си и любовта към  народното творчество!

 • Във връзка с промяната на вида на платежните документи  и сметките за разплащане към бюджетните организации от 01.10.2023 год. Ви уведомяваме, че касите на Община Нова Загора на 29.09.2023 год. ще обслужват граждани до 14.30 часа.

Страници